Vegaaninen Wellington

Ainekset

  • 600 g (1 pkt) iso lehtitaikinalevy

Täyte

  • 400 g (2 rs, à 200 g) ruskeita herkkusieniä
  • 100 g (1 ps) saksanpähkinöitä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua timjamia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
  • 1/2 tl sokeria

Lisäksi

  • 1 rkl dijoninsinappia
  • 1 rkl kaurajuomaa
  • (timjaminoksia)

Valmistus

  1. Ota lehtitaikina sulamaan huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Huuhtele ja pilko sienet. Hienonna pähkinät. Kuori, halkaise ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna timjamin lehdet ohuine varsineen.
  3. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pannulle etikka, sienet, valkosipuli, pähkinät, timjami ja mausteet. Paista, kunnes neste on irronnut sienistä.
  4. Kauli taikina n. 30 cm x 40 cm:n kokoiseksi levyksi. Leikkaa levy puoliksi. Levitä sinappi taikinalevyjen päälle, jätä n. 2 cm reunasta tyhjäksi. Lusikoi sienitäyte toisen levyn keskelle ja painele täyte tiiviisti pitkulaiseen muotoon. Nosta toinen taikinalevy päälle, painele reunat kiinni ja leikkaa tarvittaessa ylimääräistä taikinareunaa pois. Tee terävällä veitsellä koristeviillot taikinan pinnalle. Voitele kaurajuomalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 minuuttia.
  5. Anna tekeytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta täyte jähmettyy ja pysyy kasassa leikatessa. Koristele halutessasi timjaminoksilla. Leikkaa Wellingtonista terävällä veitsellä paloja. Tarjoa halutessasi vegaanisen punaviinikastikkeen kanssa.

Resepti: Vegaaninen Wellington | Reseptit | Piirakka | Yhteishyvä

Vegaaninen Wellington

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Siirry sivun alkuun